Sauli Niinistö palautti uskottavuuden Presidentti-instituutioon

Sauli Niinistö on palauttanut uskottavuuden presidentti-instituutioon joka kärsi uskottavuusongelmista edellisen presidentin valtakaudella. Ei enää pikkumaisia lautasriitoja vaan presidentti on todellinen arvojohtaja. 

Näytöt ovat kovat ja rima on nostettu nyt niin korkealle, että saa nähdä miten käy seuraavalla kierroksella. Hänen tärkein linjanvetonsa on keskittyminen presidentin tehtävään eli ulkopolitiikan johtamiseen. 

Hän on ymmärtänyt täysin sen, että pienen puolueettoman maan ulkopoliittinen johtaja ei voi kiertää maailmalla besserwisserin roolissa neuvomassa miten muiden maiden tulisi hoitaa asiansa. 

Tulokset ovat murskaavan hyviä ja Suomi valtiona nauttii muiden maiden arvostusta ja se jos joku on parasta maapuolustustyötä. 

Seuraava päävaiva sekä poliittisella johdolla että puolustusvoimilla on tuleva hävittäjäkauppa. Näissä on kyse isoista rahoista, mutta myös kertoo mihin suuntaan Suomi tukeutuu puolustuspolitiikassa. Tehdäänkö kauppa USA:n, yhteiseurooppalaisen Eurofighterin vain ruotsalaisen gripenin kanssa. Tässä lienevät käytännössä vaihtoehdot. 

Aika näyttää onko puhtaasti puolueettomista maista aika jo ajanut ohi ja realismi pakottaa maat liittoutumaan vai onnistuvatko suurvallat liennytyksessään niin hyvin että Suomikin uskaltaa olla vielä seuraavat 100 vuotta liittoutumien ulkopuolella. 

Puolustusbudjetiltaan Suomi sopisi paremminkin kuin hyvin Nato-maaksi. 

 

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/suomen-puolustusbudjetti-vastaa-jo-…

 

 

 

 

 

markolilja
Helsinki

Kaikki mielipiteeni ovat henkilökohtaisia enkä ole minkään puolueen jäsen.
Yhteiskunnalliset asiat, talouspolitiikka ja historia ovat lähellä sydäntä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu